Tuesday, February 22, 2011

The great escape (:

Assalamualaikum semua ! (:

Last evening , which was *semalam
aku keluar "berjoging" bersama si silimpopon afiqah (:
(i used to call tht name to her , bhaha )

Dia adalah kawan baik aku yang aku takkn lupa sampai bila bila.
*sumpah wehh ^^

So semalam we decided untuk pergi berjoging since we guys pun sudah lama
gila gila tak doing ths kind of activity together .
(dulu time frm 3 kitorang rajin gila pei jog ni)

Bak kata kakak fel kita :

"jogging ni blh tinggikan HDL level & rendahkan LDL level kita . "
*HDL - good cholesterol
*LDL -bad cholesterol


Selain itu , kita berjogging juga bukan utk kurus semata-mata tetapi untuk sihatkan tubuh badan yang lemah ini .

*bak kata afiqah setelah 3 minit mendaki bukit ;

"amalina , aku dah tua" -.-

haa, nmpk sgt kan kawan kawan ?
muda lagi dah mengaku tua.
haha, jgn mara pka. nnt cepat tua lagi ;p


And we manage to capture some pic too.
bhahaha , this one mmg cannot miss ;p
camwhore .


meet amalina yang bajet kurus lagi bajet tinggi ni
T_T


meet silimpopon afiqah yang gendut . ^^


okay , selfishnya haku .
kesian muka kau ta nmpk.


i loikeee this !!!
bhahaha



SO, untuk kawan kawan yang menganggur sekarang ,
moh le kita berjogging naa , jgn reti nak duk umah and merayau jee.
sometime our mind need to have some oxygen in it .

*Bila aku keluar jog dgn pka tadi otak aku rasa fresh sgt sgt
sbb boleh dgr seranggan berkokok ? *huh?
and boleh feel angin sempoi sempoi di hutan ,
boleh tgk hijau hijau daun lagi .

You guys should do this sekurang-kurangnya twice a week .
Its really useful for our mind and health .

Tak kan korang nak cepat sakit hny disebabkan ego malas nak
bersenam menyelubungi dirikan ?

So, fikir-fikirkanlah yee .
dan dan jgn hanya sekadar merancang dan berkata ,
but make it possible ! and don't be lazy mazy . err ?

(:

^^ saya mahu sgt nak have an activity like ths bersama si honey mo saya tuu.
bila lahh dpt jog sama sama kan ?
doing healthy activity mcm ni kan kan?
mmg best . hee

*i wish it happen (:




Ohh Afiqah , I heart you ^.^
*ramai yg kata muka kami sama.
anda rasa ??
hmm .


p/s : sory sbb gambar kecil . kerna ditangkap di dalam phone and saya ta tahu mahu adjust mcm mne lagi dah . huu . pardon me (:

4 comments:

  1. nana~ rindu mahu jogging ngn kamu :'(

    ReplyDelete
  2. huu , tahu takpe . sambil mengintai ASIS lagi .
    bhahaha , taleh bla ohh (:

    ReplyDelete