Thursday, March 24, 2011

Alhamdullilah , akhirnya dengan tangisan yang membuatkan mata saya lebam menjadikan saya lebih bersemangat ! (:

Assalamualaikum (;

Semalam , result SPM .

and ohh , terlebih dahulu , i am ex-TIKLians student .

dan saya akan bercerita dengan ringkas kali ini (:



Mereka <3

Rindu , sayang , nangis , terharu , sbb jumpa balik setelah sekian lama tidak gather-gather , hug-hug (':

L-R : me,linda,fyna,meia,aisya,nora :)

*bukan mereka sahaja yang berada di dalam gambar saya rindu ,
tetapi dengan semua orang yang mengenali saya ,

saya rindu .

APABILA KEPUTUSAN TELAH DIEDARKAN PADA SETIAP KELAS ,

saya hanya mampu senyum terharu .
(ehh bukan menangis terharu ke?)

dah tak main takut takut dah time tu .
*bajet strong enough

CHAAKKK !!!

*see i am still acting happy with my not -so-proud result tu :)

Kan saya dah kata , saya tersenyum terharu tu .

NOT-SO-PROUD RESULT :

Bahasa Melayu - B+
Bahasa Inggeris - B
Pendidikan Islam - A-
Sejarah - A
Mathematics - A
Add Math - B
Pengajian Keusahawanan - B+
P.Perakaunan - A
Physics - C
Chemistry - C

* i am born with no sense of interesting at those science subject . huhu
but i am proud that i had learn it (:


So ? nothing to be proud .

i just thanked to Allah with what i've got so far .
*Alhamdullilah

it doesnt mean a good result ending with a good life kan ?

bak kata pointblankshot :
" bilangan A tak menjamin apa-apa pun .
on the paper nampak dasyat , in real life , its nothing "


Maka , kehidupan harus diteruskan , tiada jalan untuk berpatah balik ke kehidupan yang dolu-dolu . So , jalan saja .



Teruskan kekecewaan semalam dengan karaoke di SOGO .

(:




Cukuplah bergembira . Teruskan ikhtiar dan ambil iktibar untuk terus hidup dan maju di masa hadapan .

" it just a beginning of everything "
(kata si dia)

SELAMAT MELANGKAH KE ALAM BARU .


p/s : gambar selebihnya di FB nanti

10 comments:

  1. its ok. teruskan melangkah. ;)

    ReplyDelete
  2. hoi kawan come on la, okay la tu result ko , apa2 pon its better than nothing rights ??!!! its begining okay.. :) ..

    ReplyDelete
  3. nanaaa, congrats :) kita sama oh. science subj kureng :P Good luck anyway!

    -Aqilah

    ReplyDelete
  4. thanks aqilah . i should say it to you too .

    congrats for the 7A (:

    ReplyDelete
  5. haha mu nihh , weyh esok aku mai umah kau ;p

    ReplyDelete