Thursday, May 19, 2011

What does a gentleman should be to win a girl heart ?

Okay today, aku nak speaking london boleh ? cause i think i sounds stupid when i speak malay . muahahaha, jahat sungguh . Entry nih,kasi can sama gua untuk improve kan english language gua okeh ? kalau salah,jgn gelak tapi tolong betulkan .

Now, lets begin ! (mcm nak play a games pulak kan?)

Back to our topic today ,
WHAT DOES A GENTLEMAN SHOULD BE TO WIN A GIRL HEART ?

YES YES , do man out there know what they need to do to win a girl of their dreams heart ?
*okay , u dont know kan ? haha

I am here today, not to give a tips or any advice to you man out there. But i am here just to share to you man, what exactly a gentleman is.

What i gonna say after this is important to you man,because girls nowadays really do love man who is "gentleman" [=



Okay boys and girls,

A gentleman is ....

# Sensitive to others needs all the times

#Like a box of chocolates and a warm blanket,sweet and considerate

#A person who can adapt and handle diffrent situations with poise and treat women with respect

#Someone who respects others and himself

#One who always asks first. Don't assume

#Someone who knows to treat women well

#Patient

#A guy who asks the girls parents' permission when he wants to take her out for the first time .

#Someone who open doors to women

#Someone who is humble and full of manners

#Someone who is understanding,has self-control and handles situations wisely

#Someone who thinks chivalry is a way of life and doesn't just hit on every girl he meets

#Understands what women needs and love about

This is clear enough haa to be a real man that is been dream by all the girls out there (=


Okay lah , agak agak sapa yang tak paham apa yang aku cakap kat atas tuh , meh sini aku translate balik . Takde jgn risau , takde maknenya aku nak translate semua. -.-' feiauww

Aku summarise kan je lah eh ?
apa yang aku nak bgtau nih adalah lelaki sekarang nih,haruslah matang dalam semua perkara yang mereka lakukan . Baru lah perempuan suka kalau lelaki yang macam itu. Jangan jadi seorang pengganas,penagih ke apa apa sajalah . kerana lelaki merupakan seorang pemimpin. Di haruslah bijak menghadapi dalam apa jua situasi . Ia bukan bermaksud wanita tak boleh nak handle apa-apa situasi, tetapi apa guna lelaki wujud kalau tidak mahu saling bantu membantu kaum yang lemah.
(not specific to lelaki pun , perempuan pun sma saja kena saling membantu)


Agak - agak macam nih real man tak ? haha


So, contoh contoh "A gentleman is" kat atas tuh wajar diberi perhatian kepada semua lelaki kerana wanita hari ini , perlukan lelaki yang seperti itu (=


JB , kau jadi gentleman ngan selena je kan ? -.-"

k bai semua .

p/s : chivalry maksudnya kesopanan


Enough story merry . Assalamualaikum


6 comments:

  1. HAHA , no lah .
    its justin bibir ;p

    ReplyDelete
  2. haha. mcm impossible jek aku nk jadi gentleman haha

    ReplyDelete
  3. hmm MIN , kau sgt sgt patut jadi gentleman. Where there is a will there is a chance. HAHA.
    mcm mne nak pikat pompuan nih kalau tak gentle ?

    ReplyDelete