Wednesday, March 2, 2011

Mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi .


Assalamualaikum .

First of all , before saya meneruskan entry yg tak seberapa nak menarik sgt nii.
Saya nak tny anda sume yg pandai pandai belaka kat luar sana tuu ,
betul ke dengan peribahasa saya ni ?

" mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi "

Almaklum sajalah kan , dah lama meninggalkan zaman persekolahan (lama ke ?)
sampai dah lupa sume peribahasa ,
lebih lebih lagi dulu saya mmg sllu dpt lowest skor bg ruangan peribahasa
ni dalam kertas BM . huu (nampak sgt) ;p

so apa yg kita nak bincangkan hari nii (cewahh) adalah tentang
espresi-espresi muka saya yang saya suka buat bila sedang snap snap gamba. ;p

(okay jap apa kena mengena dgn tajuk post ni?)

*rilek lu kwn kwn . bhaha

Bagi kaum kaum pompuan kat luar sna tu ,
mereka mmg suka amik gamba dgn
gaya gaya pose yg "lawa lah sgt"
such as , buat mulut pout lah , tersengih bajet lawa lah , buat buat gelak lah,
buat mata bulat lah , buat pipi tembam lah , etc ..

Haa , betul tak kwn kwn .
Korang jgn risau , benda benda ni act takde kena mengena nak mengata korang ke apa pun.
I was talking to ma self okeh .

bhhaha , yelah mana idaknya bila amik gamba je , aku mesti suka buat gaya yang bukan-bukan.
hmm , tak percaya ?

mari lihat di bawah ini .

|

|

|

|
hamik kau !



see , i told ya .

I love doing faces sampai bila nak amik gambar utk function family ke apa kan ,
my mom will say to me like this :

"kakak jgn nak buat muka time nak amik gamba nnti , mama cubit kang"

"yelahh maa (tersengih sengih)"
dlm hati buat muka rebel -.-"

Okay , the pic shown was the example yg korang boleh lihat kan.
So i am so wondering why me acting like that in the pic ??!!!

*jujur katakan , aku mmg tak reti nak senyum manis mcm model ke hapa +.+

but the truth is ..
back to the peribahasa ya evrybody ,

"mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi"

nak tau nape aku ckp cenggini ,

mari lihat ini pula ,

|

|

|

|




Haaa!
korang boleh faham tak maksud aku kat sini ??!!

Faham ? bagus (:

Tak faham ? tak bagus . boo ;p

Takdelahh , main main je .

Okay korang dah nmpk kan gmba ayah aku tuhh .
FYI , ayah aku kalau amik gamba mmg tak bole nak serius , mesti buat muka punya
seres tak tipu ,

hehe , and sekarang korang boleh paham kan kenapa tajuk post aku mcm ni hari ni ( ??)

"mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi"

*opps aku ulang lagi ;p

atau dalam BI-nya pula ,

"like father like daughter"

(:


Sampai di sini saja ,
Bahagia selalu ^.^

12 comments:

  1. haha , tahu takpe.
    bapak aku mmg taleh bla.
    bhahaha

    ReplyDelete
  2. ini saya LIKE LIKE :DD hebaad ayah awaak nyy :DD hahaha

    ReplyDelete
  3. haha sheeka , incik azman mmg hebat hoyeah !

    *kalu dia tau gmba dia tersebar nii, mamp akuh . haha

    ReplyDelete
  4. mak kau nak kelihatan ayu je nana
    hahahaha :)

    ReplyDelete
  5. apa gelak gelak haa ohh aiman ??

    ReplyDelete
  6. haha, klaka ayh kau.. memang same mcm kau :D

    ReplyDelete
  7. well as i said , like father like daugther kan (:

    ReplyDelete