Friday, April 8, 2011

Bagaimana saya menggembirakan diri saya ?


Assalamualaikum .

Saya telah terpanggil untuk membuat entry post yang sebegini adalah disebabkan
sebagaimana yang kita sedia maklum sejak akhir tahun lepas dan awal tahun ini , isu hangat kemurungan , sakit mental , jiwa kacau dan sebagainya yang berkaitan dengan psikologi manusia
yang berada di negara Malaysia ini semakin menjadi-jadi .

Saya mengaku , saya juga pernah dan sering mengalaminya . Lumrah setiap manusia untuk mengalami simptom-simptom seperti di atas itu .
*mana ada orang happy memanjangkan ? *

Akan tetapi kita haruslah pandai mengawal segala penyakit yang berkaitan dengan kemurungan diri ini agar ianya tidak menjadi parah .

Maka , hari ni saya ingin berkongsi sedikit bagaimana saya gembirakan diri saya setelah mengalami kesedihan yang melampau atau murung berpanjangan .

___________________________________________________________________


Saya seorang kakak yang garang . Memang terbukti lah kan .
Kepada yang mengenali rapat mereka mengetahuinya ;p

Tetapi garang-garang saya pun saya sangat sukakan budak-budak yang bawah berumur 7 tahun .
Kenapa bawah 7 tahun ? (kau buyers ehh nana?)
Okay , sebabnya adalah kerana mereka ini sangat periang , comel , cakap pun sopan je , tak reti apa-apa lagi .

Yelahh tgk saja budak-budak sekolah rendah sekarang , sume dah pandai mencarut bagai , tak hormat orang tua . Betul tak ?


Okay ,sekarang mari lihat gambar budak-budak kecil kiut miut yang telah berjaya mencuri hati saya ini . AWWW (:




Meet ariff and athirah .
Ariff is my brother while athirah is my neighbour (:

They both same age , same cuteness , same attitude .

COMELLLSSSS + GERAMMMMM
>..<


Budak-budak memang suka main kejar-kejar dan berlari sana sini.
Itu tidak dapat dinafikan .

Bila dah jatuh dan sampai berdarah kita yang susah -.-"


Perempuan comelss kat tgh ni nama dia Aishah :)

kakak kepada Athirah .


Bila dah lama-lama main kepala pun jadi kusut . Haha comel je :p

Oppsss terselit gambar adik debab saya a.k.a hamzah a.k.a si tonggek .
Bantal peluk saya ni ;)



kau tgk ariff yang excited bebeno tu . :)


Budak-budak mmg excited kalau nampak benda-benda yang luar biasa serta pelik dan jarang dijumpai mereka .
yeah itu membuatkan mereka sgt lah comel dan menggembirakan apabila melayan karenah mereka dgn jawab segala pertanyaan mereka yang peliks itu :)




Diorang nih mmg suka gelak :D

Tapi kalau dah nanges... haaa mmg parah lah kan . hentak-hentak kaki segala .
fuhhh , sabar jelah .


Athirah sentiasa menjadi si buncit kegemaran saya <3
*rambut dia mmg semula jadi perang gituww



Aisyah adik saya (nama diorang sama tapi umur yang berbeza) tutup mulut kerana si joyah tu mempunyai gigi yang rongak dihadapan . Hahaha , biasa lettewww ;p


Dah masa untuk pulang semua , cukup-cukup lah bermain ye adik -adik :)

*photos by me editing by me


So anda pula bagaimana ? bagaimanakah anda semua menggembirakan diri anda .
Untuk pengetahuan semua , ini adalah SALAH SATU perkara yang dapat buatkan saya gembira

:)

Bukan ini sahaja yang dapat membuatkan saya gembira , bnyak lagi benda sebenarnya .
(ajak aja shopping gerenti terus hilang moodyness hehe)

Saya ni jenis yang cepat moody tapi cepat juga okay dan senang juga gembira .
haha , my mood always be unpredictable things :) hehe

That's All :)

p/s: ariff and aishah are my sibling (:

6 comments:

  1. suka pulak aku tgk bdk cute tu athirah tu..
    comel gilew

    ReplyDelete
  2. haha mmg pun . comless gila dia tu ;)

    ReplyDelete
  3. ohhemmjayy what an adorable tones! :DD cntik gyla gambar2 . ! ^^

    ReplyDelete
  4. athirah is sooooooooooooo cute ! :)

    ReplyDelete
  5. cik bubu , hehe biasa aja itu ;p

    ReplyDelete
  6. atiqa aziz , yeah ! athirah sesungguhnya sesangat lah kiut miut dan sesangatlah garang juga . wuu wuu -.-"

    ReplyDelete