Wednesday, May 11, 2011

Contest : Saya , kuali dan sabun



Hello there people !


Haii , lama sungguh aku tak hupdate blog nih . Korang tak rasa blog aku membosankan ke ?
Muahahaha ;p *pengakuan berani mati sendiri nih xD

Sorry lah guys , aku ni kan manusia yang paling busy di dunia mengalahkan president-president di serata dunia nun ( okay nmpk bebenonya aku menipu kan ?)

Okay dah aku malas nak type panjang-panjang , kang ada yang menyampah tak pasal-pasal ngan aku kang tggu je next entry aku nnt (:

So kali nih , aku macam teringin , terasa nak terjoin satu contest yang bagi aku , aku rasa mmg menarik lagi tertarik kau mmg da bomb -.-"
Tgk saja nama contest ni pun aku dah start interesting nak join .


Ni header dia

*ghasak kau kuali besar gedabak ! ;p



dan

dan

dan



jeng jeng jeng

tu diaaa gambar yang aku pertaruhkan ;p

tak main lah kuali besar derrr , hehe

gua cuci pinggan je cukup ;p



So syarat-syarat contest ini , aku kenalah ceritakan keseronokan / kesedihan / keperitan aku ketika mencuci kuali aka pinggan aku nih .

Firstly seronok sebab jadi perempuan sebab boleh tlg mak basuh pinggan . (okay aku merepek) hahaha
Well bagi aku , aku tak rasa ada pengalaman yang menyeronokkan langsung pun nak mencuci-cuci nih ,
(kalu mencuci mata tuh seronok lah xD )
bukan apa , mmg penat woii nak cuci pinggan bagai nih ! Aku ni kakak yang sulong , kira adik-adik bawah aku ni semua kecik kecik lagi , (padahal takleh kecik mana pun , basuh berak sendiri sume dah reti -.-" ) and depa semua adalah lelaki .

Sorry to say lah kan , tapi aku tak paham lah kenapa bebudak lelaki (especialy kaum kerabat aku ni) mmg pemalas sgt sgt nak basuh pinggan ? lepas makan main letak je , basuh tangan then blah , kalau pakai cawan pun cenggitu juga . Padahal kau baru pakai sekali cawan tuh , selesai minum , kau letak , kau blah . Wah tension orang yang nak membasuhnya tau tak ?

Haa , lepas tu mulalah bertimbun jadinya pinggan , mangkuk , cawan dalam sinki kat umah tu , mcm gamba kat atas tu . Balik balik , aku juga yang kena basuh , aku juga . (sigh)

Tapi apa pun , aku tak de lah nak amik kesah sgt . Dah nama pun pompuan , kalau malas nak tlg basuh pinggan ke apa ke , baik kau tak payah jadi pompuan lah kan .
bhahaha .

Walaubagaimanapun , bila dah jadi kebiasaan membasuh pinggan nih , best pulak aku rasa kan . hehe , kalau aku rasa rasa tangan aku nak mengeras dek membasuh pinggan , cepat cepat aku pakai losyen ,wahh jadi lemmmbuttttt balik (:


Jangan risau , aku ikhlas buat semua nih . Mama , saya ikhlas tlg mama (: weee ~

Ehem , encik Ahsan Aungsan saya sesuka hati je letak perkataaan " saya dan pinggan " dalam gambar yang dipertaruhkan tuuu , hope u dont mind ehh ;p


Okay dah dah , aku tau korang pun rasa tertarik ngan contest ni kan ? ;)
Jom join kat sini .


Ohh ye , aku kena tag dua orang blogger juga .

hmm siapa ye ?

haha kau lah fyezah dan sheeka . hehe , padan muka :P



Enough Story merry . Assalamualaikum


5 comments:

  1. haha , nnt kita create ehh ?

    (contest dalam mimpi eh ? haha)

    (:

    ReplyDelete
  2. hahahhaha , kejam kamu , jenuh nak buad gambo mencucii :)

    ReplyDelete
  3. HAHA , ghasak ah kau nak membuatnya :D

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete