Thursday, May 5, 2011

This is a note for those muslim out there who love STARBUCKS .




For those muslim out there who loves to drink starbucks coffee , please pay your attention for what i want to say know .


" STARBUCKS telah di-HARAM-kan oleh JAKIM : Please note that all chocolate,vanilla and coffee drinks at COFFEE BEAN and STARBUCKS contains E471 (Emulsifier 471) , mono di-glycefides which is from animal origin (pork) . Raspberry Frap uses cherries that has been dip in alcohol and the tiramisu contains RUM . Please pass this message to every muslim out there .
For more info abt this , you can call JAKIM 03-88864000 . "

*thanks for the info , asna (: *

Alhamdullilah sampai sekarang aku tak pernah minum lagi any starbucks coffee tu (:
Hari tuh aku penah lah plan nak membeli si starbucks nih time aku keluar dgn pka kat entry nih
tapi luckily time tuh aku dah kehabisan wang , so tak jadi lah nak beli .
(yeah ada hikmah disebalik itu ye)

So for those yang dah tau nih , tak payah lah nak buat buat tak tau pulak kan lepas ni . STARBUKS ITU HARAM . Enough said (:



Right : Alaaa sedihnya tak dapat minum and lepak lepak macam ala-ala bajet hot giteww kat starbucks lagi ;(

Left : Hah !!! Padan Muka kau ! muahahaha ;D

*okay dialog sekadar rekaan hehe*


Enough story merry . Assalamualaikum

(:

10 comments:

  1. dey makcik .. omaigod .. aku dah telan banyak ayaq coffee bean .. shit ..T.T

    ReplyDelete
  2. yeah! tak pernah minum jugak. nasib baek. LOL xD

    ReplyDelete
  3. damnit -.- baru sekali try , thanks
    nana , nak copy paste tau , lalallaa

    ReplyDelete
  4. yang sedap tu lah yang kene hati hati :)

    ReplyDelete
  5. hah.thank bagi info tu.tidak buta la kita ni dok minum ayaq starbuck tu.huh i pun terminum dah:(

    ReplyDelete
  6. Ferdaus : your welcome (:
    Fyezah : haha , tulah kau , aku dah agak dah . haha
    Anees : yeah anees sepp sikit ;p
    Aiman : Ahhh , you jeles letteww . haha :D
    sheeka : yeah u can babe :]
    ihsan : betul tuh ihsan
    shatirah : better know now than never ;p

    ReplyDelete
  7. I guess from now on there's no more caramel macchiato. pegi STARBUCKS wajib beli ni. Takutnya. Naaa, kau bagitau lambat sangat :(

    ReplyDelete